top of page

Emotii asumate, desen si jocuri ce aduc pace si interactiuni nonviolente intre copii

In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, ne-am propus in luna ianuarie sa celebram impreuna cu cei mici Ziua Intrenationala a Nonviolentei.


Emotiile – apele interioare, atunci cand sunt tulburi, ne provoaca adesea reactii care sunt departe de a fi unele pasnice. Ne frustram, devenim agresivi verbal, ba chiar si fizic. Ne varsam off-ul pe cei din jur, neintelegand de unde a pornit toata situatia.


Desigur ca emotiile pozitive ne bucura si ne incanta. Cand aducem insa in discutie ceea ce ne doare, situatia sta putin diferita. Este important sa ne cunoastem mai intai propriile emotii si sentimente, sa le intelegem si sa vedem ce vor ele sa ne transmita.


30 ianuarie a marcat Ziua Internațională a Nonviolenței, avand ca obiectiv promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate, respect și toleranță, mesajul principal al zileI fiind „Combatem violența prin cuvinte magice, dragoste universală, nonviolență și pace”.


Astazi, prin amabilitatea doamnei directoare Elena Tanasescu si a doamnei educatoare Claudia Arghiroiu, ne-am intalnit la Gradinita nr. 23, din sectorul 2, Bucuresti, cu copiii din grupa mijlocie 1, in cadrul evenimentului Ape curate asumate – abilitati pentru relatii pasnice”, sustinut de Aqua Carpatica.