top of page

Apa pentru toţi şi meteorologia emoţiilor #apecurateasumate
Elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”, din sectorul 2, Bucuresti, au desfăşurat astăzi, 23 martie, o activitate deosebită: „Apa pentru toţi şi meteorologia emoţiilor”, in cadrul evenimentului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica.


Am urmărit cunoaşterea semnificaţiei zilei de 22 martie, „Ziua Mondiala a Apei”, dar si celebrarea pe data de 23 martie, a „Zilei Meteorologiei”.


Drept urmare am stimulat creativitatea şcolarilor prin realizarea unor lucrări care să sugereze atitudini, emotii, comportamente pozitive privind protejarea resursei APA din mediului înconjurător, dar şi conştientizarea necesitatii menţinerii echilibrului ecologic.


Elevii au înţeles că apa a fost şi este un element central în viaţa societăţii umane, a animalelor si a plantelor. De la un bun universal şi gratuit, asemenea aerului, apa a devenit o marfă cu preţ uneori foarte ridicat, trecând ca importanţă înaintea materiilor prime, a energiei, chiar şi a pământului, care, fără apă, ar fi lipsit de viaţă.

Fiecare elev a pregătit un colaj tematic cu tema „Curcubeul emotiilor si Meteorologia Apei”.


Picăturile de apă si desenele au fost insotite de tabelul emotiilor pozitive atribuite spectrului culorilor ce formeaza curcub